Aflat la un podcast moderat de creatoarea de modă Dana Budeanu, Marcel Ciolacu a fost întrebat „ce ați vrea să mă rugați pe mine, alegătorul dvs. sau al PSD, cum vreți să spuneți”. Premierul a făcut apel la răbdarea românilor, explicând că înțelege, la rândul său, doleanțele oamenilor și că Guvernul face eforturi pentru a pune în aplicare reformele.
De asemenea, liderul PSD a vorbit despre disputele din Coaliție și a subliniat că, cel puțin asupra deciziilor majore, PSD și PNL se pun de acord, iar divergențele nu ies din normalitatea dezbaterii politice.
„E un moment când trebuie să avem un pic de răbdare. Înțeleg, a scăzut nivelul de trai, încercăm să-l reglăm. Înțeleg că nu e așezată societatea perfect. E impozitată, munca prea mult și prea puțin capitalul. Nu se întâmplă niciunde în lume acest lucru, dar vor veni reformele și lucrurile se așază de la sine, nu mai trebuie să le impunem noi. (…)
Lucrurile încep să intre într-o normalitate. Și eu îmi doresc să intrăm în într-o normalitate. Cred că stabilitatea politică e foarte importantă, indiferent dacă e PSD-ul la guvernare sau nu e. Cred în proiectul acesta, cu toate disputele câteodată normale din interior. Eu cu domnul Ciucă chiar nu avem dispute. Mai mai avem divergențe și vedem lucrurile câteodată diferit, dar comunicăm și în deciziile majore, picăm de acord pe ele!”, a explicat Marcel Ciolacu.
Premierul a dat și o explicație privind „ieșirile” publice ale unor politicieni din Coaliție, pe care le vede ca pe o modalitate prin care aceștia vor să devină vizibili, folosindu-se de notorietatea persoanei pe care o atacă.
„Da, și în spatele meu și în spatele domniei sale sunt oameni, oameni care doresc să facă afirmații. Mă bucur că, cel puțin, colegii mei nu fac atacuri directe la Nicolae Ciucă. Cei din PNL au fenomen – e în politică, fenomenul de scăriță, te iei de unul mai vizibil, ca să urci și tu crezând că obții ceva. N-o să le fac plăcerea să le răspund”, a spus Ciolacu.
Premierul a mai spus că electoratul român are exercițiul de a împărți puterea, având în vedere experiența „partidului unic” din comunism, și că acest lucru arată că tipul de comunicare pe care îl vrea românul în politică e acel dialog instituțional democratic.
„Nu văd altă construcție politică, indiferent decât rele a făcut și PSD-ul, câte a făcut și PNL-ul. E un exercițiu democratic. Asta nu înseamnă că se termină pământul la noi, dacă nu se mai întâmplă această Coaliție. Dimpotrivă, electoratul știe și are un simț. Românul, dacă ați observat, întotdeauna a împărțit puterea. Asta e din teama cu comunismul. România dorește un guvern eficient, chiar dacă președintele, prim-ministru sunt din alte partide. Doresc o colaborare instituțională, că nu, nu se iubește nimeni în politică”, a adăugat premierul.
Sursa VIDEO/ România TV